Om meg 

Hei, jeg er Oda, en 4 barnsmor som vokste opp i Stavanger, men har de siste 5 årene bodd i Oslo og nå Sandvika i Bærum.

Min kjærlighet for kreativitet og fotografi ble dyrket på videregående, hvor jeg gikk på tegning, form og farge linjen og satte pris på det praktiske aspektet.

Før jeg begynte som profesjonell fotograf, jobbet jeg i 10 år som selvstendig næringsdrivende innenfor skjønnhetsbransjen, med hudpleie og permanent makeup.

Arbeidet med mennesker og gleden ved å tilfredsstille dem gjennom mine tjenester har alltid vært en drivkraft for meg. Denne lidenskapen lever videre i min nåværende rolle som fotograf.

Foto har jeg vært interessert i siden jeg var barn da faren min alltid hadde med seg et speilrefleks kamera da vi var ute å reiste og i spesielle hendelser.

Det var ikke før jeg selv fikk barn at jeg skjønte hvor viktig det var med profesjonelle bilder og ønsket selv å fange spesielle øyeblikkene i livet deres. Dette utløste en nysgjerrighet og jeg ble raskt oppslukt av fotograferingens verden og innså at det var mye mer å lære og utforske. Hver dag var en mulighet til å forbedre meg selv som fotograf og se verden gjennom et annet objektiv.

I dag, som frilansfotograf, er jeg takknemlig for muligheten til å leve av min lidenskap. Jeg har hatt gleden av å jobbe med Norsk Skolefoto AS og reist rundt på skoler for å fotografere barn.

Hvorfor jeg elsker fotografering:

Fotografering er ikke bare mitt yrke; det er min lidenskap.

Jeg har valgt å spesialisere meg på barn-, familie- og bryllupsfotografering. Å være bryllupsfotograf er en ære og en glede. Hvert bryllup er som et unikt kunstverk, fylt med følelser og kjærlighet. Det å fange øyeblikkene når to mennesker forener sine liv, er en fantastisk opplevelse.

For meg er det magisk å være til stede og dokumentere de øyeblikkene som ingen andre får oppleve på samme måte. Det å fange brudens nervøse smil, brudgommens tårevåte øyne eller den varme omfavnelsen når de utveksler løfter – det er det som gjør jobben min så meningsfull.

Å kunne skape varige minner for familier og par, som de kan se tilbake på i årene som kommer, er utrolig givende. Jeg elsker å kunne fange hvert smil, hver tåre og hvert øyeblikk av ren lykke, slik at de kan gjenoppleve den spesielle dagen sin om og om igjen.

Det er også en ære å være en del av en families historie. Å fotografere generasjoner av kjærlighet og å få være til stede på et av de mest betydningsfulle øyeblikkene i et par sitt liv er noe jeg setter stor pris på.

Bryllupsfotografi lar meg ikke bare være en fotograf, men en forteller av følelser og historier. Så ja, å være bryllupsfotograf er ikke bare en jobb, det er en ære som jeg er takknemlig for hver eneste dag.

 

Min stil:

Som bryllupsfotograf er min tilnærming til å fange deres spesielle dag preget av en personlig og avslappet tilnærming. Mitt ønske er ikke bare å være en fotograf, men å bli en del av deres bryllupsreise ved å bli kjent med dere som et unikt par.

Fra første kontakt til selve bryllupsdagen er jeg opptatt av å holde kommunikasjonen åpen og personlig. Jeg setter pris på å holde kontakten gjennom spørreskjemaer og samtaler for å forstå deres visjon, deres planer og hvem dere er som et par. Å være der for å svare på spørsmål og gi råd under hele planleggingsprosessen er en prioritet for meg.

Når dagen endelig kommer, er min tilnærming til fotografering helst avslappet og spontan. Jeg guider dere gjerne gjennom poseringer, spesielt under portrettfotografering, samtidig som jeg foretrekker å være tilbakeholden og observere for å fange de autentiske øyeblikkene og følelsene som utspiller seg.

I redigeringsprosessen søker jeg å beholde den naturlige skjønnheten i bildene, men med en touch av mørkere, stemningsfulle kontraster og en jordnær stil. Jeg setter pris på detaljer og nærbilder, mens jeg også tar bilder fra avstand for å skape variasjon.

Min målsetting som bryllupsfotograf er å skape et tidløst minne som gjenspeiler deres kjærlighet og individualitet. Jeg ser frem til å fange deres uforglemmelige øyeblikk og levere bilder som dere vil verdsette i mange år fremover.

Jeg ser alltid frem til nye utfordringer og muligheter til å dele min lidenskap med dere. Å være deres fotograf ville være en ære, og jeg ser frem til å kunne bidra til å skape tidløse minner for dere.